UPPDATERAT

 

Åter till startsidan

 

2015-07-11
Inte hände det så mycket med hemsidan denna vår. Fick ägna tiden till allt annat mellan himmel och jord och sedan åkte vi i slutet av april iväg till Belgien på Kattkarneval. Nu är vi hemma igen och ska väl försöka ta tag i massa saker som ligger. Några snabba uppdateringar kommer här.
Vi var på 2 utställningar och träffade många gamla och nya vänner. Allt mer känner jag att vi måste satsa på vår engelska sida också.

UTSTÄLLNING - Goopi har tillsammans med Winni och Zara varit på flera utställningar. Det glädjer mig att Goopi som debuterat har gjort bra ifrån sig.
KATTUNGAR - Ja de låter vänta på sig. Goopi parade Winni maj men tyvärr blev det inte mycket av det.
2015-02-08
Nu så blir det lite tätare uppdatering. Kommer en spännande sida inom kort med superfina illustrationer.

UTSTÄLLNING - Goopi har varit på sin första utställnig och han skötte sig fantastiskt bra. Nu var detta en CFA utställning vilket innebär att han skulle upp till alla domarna. Han blev trött på eftermiddagen kan man nog säga. Fick fina lovord men hade grymt snygga konkurrenter. Här tävlar katterna i alla raser tillsammans.
KATTUNGAR - Ja vi får väl se. Goopi gör tappra försök att fälla Winni men vet nog inte riktigt vad han ska göra.
VÅRA KATTER - Goopis sida - Några nya bilder hemifrån samt från CFA utställningen. Har också lagt in bilder i hans stamtavla. Så där kan man se hans släktningar.
VÅRA KATTER - Loppans sida - Lagt in en ny bild. Hon är skön den katten men lite svår att fotografera.
2015-01-07
Nu har jag nog slagit rekord i att inte uppdatera! Men nu ska det bli lite ordning. Det blev en tuff höst när vi kom hem. Mycket att ta hand om. Lite tråkigt men också kul saker hände... I december hämtade vi hem Goopi, en crememaskad pojk som kommer att bli vår nya avelshane.

Semester om man nu kan kalla det så när man är ledig jämt. I år var det inte lika lätt att kommunicera med yttervärlden. Vi skaffade ett internet i Tyskland men det fungerade inte så bra. Långsamt var bara förnamnet!

Vi startade upp i Skagen med en utställning. Jyrak är en alltigenom trevlig klubb där man alltid trivs oavsett om man är domare eller utställare men denna gång var det alltså våra katter som skulle tävla.

Du hittar deras resultat under UTSTÄLLNING. Katterna skötte sig bra men man blir förundrad hur saker går till. Winni liksom många andra var kanske inte i en superkondition pälsmässigt så inte heller konkurrenterna. Winni skulle på söndagen upp i konkurrens mot katten som blev Best of the Best 2:a på hela utställningen på lördagen så det var lite spännande. Denna hona var också svensk. Döm om vår förvåning när vi inte får någon förklaring överhuvudtaget utan knappast än en gång besked att domaren inte insåg någon av sina honor hålla måttet. Till saken hörde att Winni fått sin genom tiderna bästa bedömningssedel av samma domare 2 gånger denna helg! Kanske inte så konstigt att vi får färre och färre utställare. Tack och lov var vi båda ägare vana men de andra honkattägarna såg lätt vilsna ut.
Vi har också hunnit med att ställa ut i Schweitz, det var några år sedan sist. Unni blev nominerad och så också Zara som gick upp i panel båda dagarna. Hon blev Premier på lördagen och fick ett CAPIB på söndagen så nu kan vi ställa henne ett tag. Kul att träffa gamla vänner också. Men hu vilket dyrt land. Unni har fått en stol som vi hittade på utställningen i Aaura, knappt så att hon reser sig från den!
Så klarade vi av Lübeck också på hemvägen med bra utställningsresultat. I höst blev det bara Uppsala och nu i Januari också Uppsala.

KATTUNGAR - Ja då var det försent för Winni att löpa då vi återigen ska besöka Kattkarnevalen i Belgien i maj.
VÅRA KATTER - Goopis sida - Nykomlingen har fått en egen sida. Blev jobbigt i juletider då vi hämtade honom då han skulle testas för lite olika saker men heder åt SVA - proverna tog bara ett par dagar att få svar på. Var inte så dyrt heller.
VÅRA KATTER - Zaras sida - Ändrat titel och lite andra småsaker.
2014-05-27
Oj oj andan gick ur oss. Zara födde återigen för tidigt men denna gång inte med samma lyckliga resultat som sist. Själva födseln var helt lugn och snabb, precis som förra gången.  Dessvärre så var två ungar outvecklade och en alldeles för liten för att klara det hårda livet. Vi tog det tråkiga beslutet att kastrera henne trots att vi också förlorar Happys linjer. Beslutet var bra! Det visade sig att hon hade pyometra vilket är livmoderinflammation. Så nästa gång hade det kunnat gå riktigt illa.

Har dock hunnit med att gå PawPeds G2 samt också testat på att vara lärare för G1. Roligt & intressant.

Så nu jobbar jag på lite mera sidor så de kommer så saktliga. Att jag gick in igen som ordförande i Birmasällskapet gjorde också sitt till att tiden rinner iväg.

2014-02-01
Oj oj flera uppdateringar. Skönt att de långa dagarna fortsätter. Viktigaste som händer jus nu?

KATTUNGAR -
Zara är dräktig! Se sidan för info om pappa mm. Zaras partner Sunny är troligtvis homozygot brun så det blir nog inget blått här. Man ska normalt inte tro det så tidigt men hälften av hans honor har varit blå och ingen blå avkomma. Vi får se. Men Winni vad ska vi göra med dig då som inte löper, tiden rinner iväg?

OM BIRMA
- Farligt för Katt - Helt ny sida som det med all säkerhet kommer flera uppdateringar på.

STANDARD -
Justerat upp en del nyheter. Små förändringar är gjorda.

UTSTÄLLNINGAR - Nya resultat för 2014

2013-12-25
Oj oj flera uppdateringar. Skönt att de långa dagarna fortsätter.

OM OSS
- Vi blir ju bara äldre så nu har jag lagt in lite mera tidsenliga bilder på oss själva. Justerat lite i texter också.
OM BIRMA
- Beskriv Din Katt - Helt ny sida som det med all säkerhet kommer flera uppdateringar på.
OM BIRMA
- Ordlista - Lagt till lite nya texter om andedräkt, choklad, rädda katter, dagbok, saliv, medicin, matvägrare, katt och andra djur. Tillägg under morrhår, matbehov, klättra och vässa. Har säkert glömt någon. Nya raser La Perm och Seychellois samt justerat hela Kategori V och katterna som finns i denna grupp.
OM BIRMA - Att Köpa och Hålla Avelshane - Vi har under många år köpt ett specialblandat talk på apoteket som de numera inte säljer. Men i sportaffärer finns det ett talk som bland annat klättrare använder. Det är samma blandning och rekomenderas varmt. Uppdaterat med denna information.
OM BIRMA - Att Köpa Katt från Shenandoahs - Vi stödjer inte fodervärdsskap men har återigen uppdaterat listan med råd om du funderar på detta. Dokumentet ligger som en pdf här.
OM BIRMA - Frågor & Svar - En gammal sida som har fått lite förändringar i texterna.
KATTUNGAR - Som vi väntat men nu har åtminstone Zara börjat att löpa men tyvärr i fel tidsperspektiv. Uppdaterat med hennes tänkta hane.

2013-12-15
Oj oj många uppdateringar nu. Skönt med långa dagar. Går igenom samtliga sidor och texter.

OM OSS
- Jag har fått godkänt på PawPeds Grundkurs 1. Detta är verkligen kurser för dig som vill lära dig mer om katter. I janurai ska jag börja med 2:an det ska bli jättekul.
OM HELIG BIRMA - Ordlista - Lagt till smoke och ändrat en del på silver också. Tack du som skickade in önskan om det! Det är alltid kul att få synpunkter på sidan. Tyvärr tog det lite lång tid att lägga in det bara.
OM HELIG BIRMA - Katter som flyttat- Hoppsan, Larzon hade fått Winni som mamma och det var bara fel. Naturligtvis är det Zara.
OM HELIG BIRMA - Artiklar - Lagt in ett par nya artiklar där vi figurerat, dels DN samt en intern tidning som hette IT-Nytt.
OM HELIG BIRMA - Att resa med katt - Lite nya tips på engångstoa och engångsbadlappar.
OM HELIG BIRMA - Att bada katt - Nya bilder på ett par badprodukter vi gillar samt tips för badbaljan och torkning.
OM HELIG BIRMA - Att sköta sin katt - Engångsbad 
OM HELIG BIRMA - Birmaprylar - Har gått igenom bilder mm så nu hittade jag några till med birmamotiv.
OM HELIG BIRMA - Att resa med Katt - Lagt till några bilder.
OM HELIG BIRMA - Länkar - Justerat länkar mm. Lagt ut en sida med Birma Aktuellt omslag på våra uppfödda katter.


Några små justeringar på Utställningar, Ninnis sida, Loppans sida och stamtavla, mm

2013-12-07
UTSTÄLLNINGSRESULTAT - Resultat från Kattens Dag.
2013-11-07
UTSTÄLLNINGSRESULTAT - Unni och Zara har varit på utställning.
VÅRA KATTER - Zara - Nya bilder
2013-10-29
Uppdaterat - Fortsatt med texter på olika sidor. Att Sköta Sin Katt, Artiklar, Zaras sida och några till har fått tilläggstexter och en del ändringar.
Har inte gått så fort som jag tänkt men jobbar på det.
2013-09-22
Uppdaterat - Massor med texter på olika sidor. Såg att jag t.o.m. missat att ändra standardpoängen på Birmans ögon!
Att Resa, Rödtabby & Blösköldpadd saknade bilder, Gammal Katt, Avelshane, Standard och några till har fått tilläggstexter och en del ändringar.
Ska nu titta lite närmare på färger & mönster så det kommer in lite kompletterande bilder.
FÄRGER & FÄRGUTFALL - Tack Ia för att du påpekade ett fel i färglistan! Rättat nu samt lagt till lite text om solid, agouti och silver på färglistan.
2013-08-14
Att vara borta i tre månader är något som inte alla kan göra. Vår dröm att få åka till Skottland kunde vi införliva detta år eftersom jag numera kan titulera mig pensionär. Försökte att uppdatera hemsidan vid ett tillfälle efter Lutterworts utställning men uppdateringarna tog så lång tid så vi gav upp så här kommer nu en hel del istället. Efter två månader träffade vi vänner från Sverige i Moseldalen och passade senare på att besöka ytterligare en utställning i Darmstadt. Till denna utställning hade vi dammat av Loppan som gjorde nydebut vid 12 års ålder på grund av den specialshow för Oldisar som dom hade. Många nya bilder.

OM OSS - Husbilsbilder -
Lite nya bilder på katterna som hjälper till i köket samt hur lugnt de tar färjor mm. För att inte tala om lite nya sovstilar!

VÅRA KATTER - Unni
- Unni har fått en ny kompis. Kika på hennes sida så får ni se Robbi! Bilder från Darmstadt där hon knep två Best In Show samt från husbilen.
VÅRA KATTER - Loppan - Bilder, Showkatt i Darmstadt
VÅRA KATTER - Zara - Har fått en massageapparat av RC representanterna i Royalmontern på Lutterworts utställning.

UTSTÄLLNING - Premiär att ställa ut i England. Vi var i Lutterworth och både Winni och Unni var i panel. Winni förlorade på lotten i panelen. Kul upplevelse men detta var en FIFé utställning så den var ganska traditionell. Bortsett från att de behållit lite sidoklasser. Vi hade anmält Zara men hon hade löpt och tappat all päls så hon fick stanna i husbilen. Vidare så ställde vi i Darmstadt, Unni BIS Kastrat på lördagen och BIS Veteran samt NOM på söndagen, plats 13 i Oldieshowen. Loppan förvånade oss rejält, lugn som en filbunke tog hon HP, NOM och 5:a i Oldishowen.

KATTUNGAR - Winni är parad i England. Men verkar inte dräktig, tycker inte att hon är så intensiv som hon brukar. Zara löper inte så hon får åka till Sunny senare.
2013-04-25
Winni har firat sin 6 årsdag! Hon sänder ett tack till Ditte för god present. Om några dagar blir Ninni 16 år!

UTSTÄLLNING - nu ligger dom på is ett tag men det ska väl bli ett par tre stycken även detta kvartal.

KATTUNGAR - Förhoppningsvis blir det 2 glada engelska katter som blir pappor om allt går som vi har tänkt.
 
2013-01-13
Tack Kerstin. Visst är Unni Supreme Premier!

UTSTÄLLNING - lagt till SVERAKs & BiS resultat för 2012. Resultat från Sollentunautställningen i mars.

VÅRA KATTER - Justerat och nya bilder på Unni, Winni och Zaras sidor.

KATTUNGAR - Justerat något. Förhoppningsvis blir det 2 glada engelska katter som blir pappor om allt går som det ska.
 
2013-01-23
Seg förkylning tar nästan kål på en men man ska inte klaga kunde vara värre.

UTSTÄLLNING - fina resultat för 2013
 
2012-12-12
Flera småuppdateringar på olika sidor. Flera mindre uppdateringar av datum, texter mm. Jobbar för fullt med ordlistan och lite annat så det kommer strax mer.


OM OSS - Aktuella uppdateringar vad vi gör idag mm.
OM OSS - Att köpa Katt från Shenndoahs - justerat en del siffror samt gjort tillägg i fodervärdsdokumentet.
OM OSS - Husbilssida - justerat en del på katterna.
KATTUNGAR - Vi väntar att dom ska löpa. Liten uppdatering om parning.
VÅRA KATTER - Under en kort period - Justerat på de engelska katternas sida.
UTSTÄLLNING - justerat för år 2013
STÄDA MED KATT - justerat och lagt till här kommer det att komma en del intressant under våren. Vi vill bara testa först.
2012-12-05
Lite småuppdateringar på olika sidor. Både oktober och november bara försvann! Men nu med snöiga dagar då man inte vill stoppa ut näsan ska jag gå igenom "ogjorda" saker till hemsidan.

HUVUDSIDA - Det läckra julkortet som Lelle Claeson gjort får bli vår julhälsning i år.
UTSTÄLLNING - Unni fick certifikat på både Uppsala och Täbyutställningen. Hon blev även nominerad i Uppsala.
LÄNKAR - justerat en hel del länkar
OM HELIG BIRMA - Färgtabell - Ett fel har smugit sig in i tabellen med lila hane. Upprättat och tack för påpekandet.
OM HELIG BIRMA - Birmaprylar - Några fina birmamuggar.
OM HELIG BIRMA - Artiklar - Expressen har en artikel angående Att Resa med Katt.
OM HELIG BIRMA - Kostnader - Justerat en hel del siffror men det är svårt då man ofta har en egen veterinär samt handlar i olika affärer. Men en vägledning kan man se det som.
OM HELIG BIRMA - Parning - justerat text
OM HELIG BIRMA - Kattungarnas födsel och uppväxt - lagt in 2 bilder på hane respektive hona
2012-10-10
Vår klubb Alfakatten har Internationell Kattutställning.
Lördag Semilånghår
Söndag Alla andra hårlag

2012-09-13
Nu har det varit långsemester igen. Denna gång sex veckor i solsken, solsken och åter solsken. Trots det så hade alla en väldig aptit och la på sig några hekto. Detta år trotsade vi allt och övergav utställningsplanerna både i Tjeckien och Österrike utan höll oss enbart till Tyskland. Den stora drömmen att ställa ut på CFA i Bremen sprack totalt då vi inte fick lov att registrera Winni där då hon har perser i stamtavlan. Så resultaten är från Kelkheim i Tyskland där katterna gjorde succé bland publiken. Zara "pratade" med alla och Unni bara visade sin fantastiska färg. Zara var inte i någon vidare kondition men hon lyckades "prata" till sig sina certifikat. Eller som den tyska domaren Alexander Plats sa "jag beundrar självförtroendet på denna katt".
UTSTÄLLNING - Resultat för Unni och Zara. På söndagen var det bara dessa två birmor på plats.

2012-07-02
Det svåraste med kattägandet är att veta när man måste ta det tunga beslutet att låta en katt somna in. Rioja som det senaste året börjat att bli lite senil men klarade allt vad mat och lådor är började denna sista vecka att sova allt mer. Var heller inte intresserad att komma till oss så vi tog det tunga beslutet att låta henne somna in. Det hjälper inte riktigt att man fått 17 år tillsammans men katterna ska leva ett värdigt liv det har vi bestämt.

Justerat Riojas sidor och Våra Katter.

2012-06-25
Så var det dax för Stockholm igen. Katterna gjorde bra ifrån sig även här men nu börjar bästa pälsarna att försvinna.
UTSTÄLLNINGAR - Uppdaterat med Stockholmsresultaten.

2012-05-28
Så var det dax för Danmark igen. Katterna gjorde bra ifrån sig och alla var på ett toppenhumör och visade upp sig.
UTSTÄLLNINGAR - Uppdaterat med danska resultatet.
KATTUNGAR / OM HELIG BIRMA Det har blivit två sidor med nästan samma innehåll vilket inte var tanken så nu är sidan  KATTER SOM FLYTTAT länkat från dessa sidor till samma plats.
VÅRA KATTER - äntligen uppdaterat lite på katternas sidor samt från denna sida finns en egen sida med länk till de engelska katterna som kom lite oplanerat vilket är lite ovanligt för mig.
Katterna och vi har varit på en välbehövlig semester som bland annat innehöll en Kattkarneval i Belgien. En fantastisk upplevelse som ni snart ska kunna läsa om.

2012-04-18
I påskas ställde vi ut på CFA vilket är den amerikanska motsvarigheten till vårt förbund FIFé. Absolut annorlunda och mycket att lära. Vi hade bara Winni med oss och det var klokt eftersom katterna tävlade i alla 10 ringarna. Kommer en artikel inom kort här på hemsidan hur det går till. Måste smälta lite intryck bara!
UTSTÄLLNINGAR - Uppdaterat med CFA resultatet.
2012-04-03
Tiden rinner iväg och jag har lämnat mitt uppdrag som ordförande i Birmasällskapet. Känns lite konstigt att få så enormt mycket tid över till annat. Lite svårt att komma igång bara. Jobbar vidare med en ny sida som kommer ut strax.
UTSTÄLLNINGAR - Uppdaterat med flera resultat.
2012-02-13
Nu har vi varit runt och hälsat på lite avkommor! Det är verkligen kul att se hur katterna utvecklar sig! Tack för er gästvänlighet. Vi fortsätter den resan under våren.

OM HELIG BIRMA - Katter som flyttat - Har länkat så att man kommer åt denna sida härifrån också och inte bara från kattungesidan.

OM HELIG BIRMA - Katter som flyttat - Här finns det nya bilder på Yuppi & Ying. Nästan kusligt så lik Yuppi är sin mamma Unni. Grannan som han heter till vardags bor i Finland har nu kommit på plats i galleriet. Det har också Helmer som är född med det klingande namnet Grand Enaldo. Vi har också hälsat på några av de yngre, t.ex. Larzon som heter Gentle Imperial. Vi har också träffat Princess - Happys sista barn som har blivit kompis med allas vår Tootifruiti. Tyvärr blev bilden inget vidare men vi hoppas på någon ny därifrån.

VÅRA KATTER - Unnis sida - Några nya bilder på Unni från husbilen. Även ändrat titeln på stamtavlesidan.
VÅRA KATTER - Winnis sida - Ny bild från fräsets utställning.
VÅRA KATTER - Loppans sida - Ny bild på en slapp Loppan.

KATTUNGAR - Nu börjar det bli dax att fundera på vilka hanar som kan vara intressant för flickorna. Det är inte lätt då många av våra birmahanar är nära släkt med varandra. Men vi har den engelska hanen Sunny som bor hos Kerstin som en klar kandidat till Zara. Winni vill vi bara ha en röd till så där är frågan....

Appropå de engelska katterna så har Sunny det bra i Skåne och har blivit pappa till en del kullar. Kullarna ser så här långt ut bra. Han är något hög på det vita så det blir nog ingen utställningskatt av honom. Han har dock 1 CAC. Zazza som vi kallade cremeflickan har det bra och har också blivit Skåning. Hon är idag kastrat. Tussi slutligen som vi blev så ambivalenta om vi skulle behålla eller inte i somras då vi hade det som värst har i dagarna flyttat hem till Princess. Livet börjar att gå framåt igen och vi får väl se vad som händer. En hane kommer det i alla fall, det kan man nog vara säker på.

2012-01-09
Ett nytt år! Katterna och vi har redan varit på Husdjursmässan och på kattutställning. En trevlig helg rakt igenom.
Nu ska förhopppningsvis hemsidan få lite nya texter men först en snabbuppdatering från helgen.
KATTUTSTÄLLNING - resultat från Rasbo. Happy Suprice fick CAC, Unni CAGPIB, Flickorna Zara och Winni knep ett par NOM och Tussi blev Grand.

2011-12-05

Vilket tungt år!
 

Det har nu gått månader av tråkigheter för oss och våra katter. T.o.m. veterinärerna är förvånade att så många ovanliga och orelaterade sjukdomar kan hända samma katteri på så kort tid. Vi är dock tacksamma att vi i mångt och mycket kunnat ha samma veterinärer på djursjukhuset Bagarmossen. Det har varit ett stort stöd.

Efter att vårt katteri i så många år varit skade- och sjukdomsfritt så har dessa månader varit tuffa. Oro naturligtvis för att något skulle vara smittsamt, lättnad när det visat sig inte vara det men sorg när det drabbat ett par av katterna väldigt illa.

Nu ser det ändå ut som allt har fått ett slut och allt börjar återgå till vardagen igen. Larzon och Princessan har flyttat och mår fint i sina nya hem.

Allt startade under våren med Unni som diagnostiserades med bukspottskörtelinflammation som man kanske skulle kunna likna med en typ av magkatarr. Happy konstaterades med toxiplasmos någon månad senare, vilket är vår vanligaste parasitsjukdom som så gott alla överlever men han drabbades så svårt att han senare fick somna in. Hans sjukdomsförlopp blev dock väldigt långvarigt och dramatiskt. Allt är upp och nervänt och oron är stor och mitt i det föder Zara kattungar fem dagar förtidigt vilket får till följd att vi måste mata dessa ungar. I augusti stukar Loppan (Rioja Alta) en fot som inte heller är så vanligt på en vuxen katt. Kort följd av Larzon som trillade ner från ett klätterträd som också slutade med en stukad fot tack och lov då vi en kort stund trodde att ryggraden skadats. Hemkomna från semestern så upptäcker vi att Kimba den lilla bruna kattungen magrar av. Efter en tung vecka visar scanningen på invagination som också konstaterades vid obduktion. Detta innebär att tarmen lägger sig om sig själv. Hans allmänna tillstånd blev snabbt sämre och han fick somna in. I samma veva får hans bror Larzon exakt samma symptom och nu blir det extrem jobbigt då man ännu inte konstaterat orsaken på Kimba men detta sker i samma veva då Kimba snabbobduceras och man konstaterar enbart fel på tarmen. Imperial fick komma hem och med lite antibiotika så tar det bara någon dag innan han är sitt pigga glada jag. Vad hans infektion berodde på kan man bara spekulera i. Hans värde var hela tiden väldigt bra.

Så nu ser vi framåt men nu får det vänta med kattungar på ett bra tag! Vi kommer att ställa ut en hel del i stället. Julen ska vi vara lediga och då kommer det en del andra uppdateringar på hemsidan.
2011-08-14

Hm det ger sig visst aldrig! Tussis titrar klarade inte Rabiestestet. Suck så nu blev det ingen utställning i München. M.a.o. fick vi skippa både Scandinavian Winner och World Winner för hennes del. Norge nästa m.a.o..

KATTUNGAR - Winnis Princessa är nu 12 veckor och nu i helgen har hon flyttat. Vi önskar henne och hennes nya familj Lycka Till!

KATTUNGAR - Zaras kull med GT Winni är nu 9 veckor.

2011-08-02

Allt lunkar vidare och vi glädjer oss åt att ungarna växer och flickorna Unni & Tussi får allt bättre utställningskondition.

UTSTÄLLNING - Flickorna Unni och Tussi ligger lågt och laddar för utställning i München.

KATTUNGAR - Winnis kull är nu  11 veckor och det är snart dax att flytta.

KATTUNGAR - Zaras kull med GT Winni är nu 8 veckor.

2011-08-02

Happy är död. Detta är bland det tyngsta som hänt oss i kattsammanhang. En ung vital och gladlynt herre som var så speciell. Charmade alla så även personalen på Bagarmossen under sin sista tid.
Happys andra öga drabbats slutligen också i Toxoplasmosens utveckling och hans allmäntillstånd blev bara sämre och slutligen ville han inte längre. Det var ett tungt beslut att ta men vi har lovat att våra djur aldrig ska lida i onödan. Vi har nu lärt vad en parasit kan få för följder. Denna är en av världens vanligaste. Inom kort kommer en artikel under Om Helig Birma.

VÅRA KATTER - Flyttat Happys sida till Minnen

VÅRA KATTER - Just nu ser det ut som Tussi kommer att bo kvar. Hon har fått en egen sida

UTSTÄLLNING - Flickorna Unni och Tussi var på utställning i Borlänge förra helgen och upprepade resultaten från Stockholm. Båda fick sina certifikat båda dagarna. Unni blev Premier på lördagen. Tussi blev nominerad båda dagarna.

Livet går vidare sägs det och vi ser det i de små vi har. Alla är så pigga och livfulla. Tussi bor än så länge kvar och det är nog frågan om hon inte stannar. Vi får se. Nu ska vi förhoppningsvis få en bättre augusti så att sommaren kan sluta med något som vi kan komma i håg med glädje.

KATTUNGAR - Winnis kull med Happy som alltså blev hans sista. Princessan blir 10 veckor.

KATTUNGAR - Zaras kull med GT Winni är nu 7 veckor.

2011-07-15

Happys öga har blivit sämre. trycket har ökat så pass att han nu blir tvungen att ta bort det. Inflammationen läker inte heller utan försämras varje gång man drar ner på kortisonet. På torsdag denna vecka har han fått tid att ta bort ögat. Det är så tråkigt men jag hoppas att han snart blir samma glada och trevliga kisse som han brukar. Hans avelsfunktioner är inte borta så vi hoppas på den där lilla röda honan.

UTSTÄLLNING - Flickorna Unni och Tussi var på utställning i helgen. Båda fick sina certifikat båda dagarna. Tussi blev Champion på söndagen och även nominerad.

KATTUNGAR - Winnis kull med Happy. Princessan blir 8 veckor.

KATTUNGAR - Zaras kull med GT Winni har hunnit med både 4 och 5 veckor.

2011-07-06

KATTUNGAR - Winnis kull med Happy. Princessan blir 7 veckor.

 

2011-07-05

Kanske gick det lite fort igår. Har uppdaterat/justerat några sidor med stavfel, länkar och några andra småsaker.

KATTUNGAR - Winnis kull med Happy. Uppdaterat med en bild på Princessan 5 veckor.

VÅRA KATTER - Winni - justerat en del text.

VÅRA KATTER - Happy - justerat kullar mm. Kort om hans sjukdom.

2011-07-04

Mycket har hänt sedan sist. En del tråkigt och en del kul. Det startade med Unni som visade sig ha fått en bukspottskörtelsinflammation. Den hävdes med medicin. Winni födde sedan 1 flicka så nu fick vi lite glädje! Kastrering av Unni och när det var klart så fortsatte det. Vi konstaterade att ögat på Happy var lite irriterat. Avvaktade någon dag och satte in koksalt. Ögat började snabbt att ändra färg till en disig hinna. Det visade sig vara en näthinneavlossning samt en kraftig ögoninflammation och så här långt har man eliminerat allt som är ärftligt. Man har konstaterat toxoplasmos. Han har nedsatt syn på sitt öga och vi hoppas att det stannar vid detta. Toxoplasmos har de flesta katter även människor men ytterst få visar några tecken på sjukdomen. Ca. 15 stycken per år rapporteras. Zara som skulle föda i mitten på juni började att föda på dag 61. Första ungen fastnade så det blev Bagis igen och hon fick hjälp att plocka ut den. Ungen var missbildad och stor! Under diskussionen efter huruvida de skulle ultra henne så födde hon ytterligare en kattunge och senare när vi åkte hem så fick hon ytterligare en unge. De små vägde 68 respektive 60 gram. Så små ungar hade vi knappast sett. Lungorna var ok och mamman tydde sig till sina barn så eftersom hon hade minimalt med mjölk så stödmatar vi från dag 2. Idag är ungarna 3 veckor och börjar sakta men säkert komma upp i normalvikter. De är otroligt pigga och rörliga.

Härligt är att vi också har jättebra nya hem för småttingarna.

Nu hoppas vi att det vänder fast förra veckan blev vår bil påkörd 2 gånger, en gång höger sida och dörr och en gång vänster sida och dörr. Bara med en dag emellan! Så lite uppdateringar kommer enligt nedan:

Vi kan bara konstatera - det är tur att man är försäkrad!

KATTUNGAR - Zara med sina minikatter som föddes 12 juni finns på länk från Kattungesidan.

KATTUNGAR - Winni födde sin kull den 18:e maj. Oj, så hon lurade oss alla som sett henne. Rund och fin! Födde snabbt fram en flicka och sedan var det bara runt kvar! Det blev en brunsköldpadda som nu är 5 veckor. Jösses det är det största vi sett. Endast i 2 av våra kullar har vi haft något liknande. Nu är hon uppe i över 700 gr vilket är mycket för en så ung kattunge.

KATTUNGAR - Tootsis pojk har fått med sina sista bilder innan han flyttade.

OM HELIG BIRMA - Den nya sidan med Att beskriva din katt får vänta lite.

OM HELIG BIRMA - Lagt in små justeringar på Husbil, Dygnsrytm.

VÅRA KATTER - Justerat Winnis sida, Zaras sida och Tootsis sida (nås från kattungar)


2011-04-19

KATTUNGAR - uppdaterat Tootsis pojk som nu är tio veckor. Länk från denna sida.

Blev mycket denna gång! Nu håller jag också på med en sida som kommer att heta Beskriv Din Katt.

KATTUNGAR - uppdaterat att Zara är parad och väntar ungar i slutet av juni.

OM HELIG BIRMA - uppdaterat
- Att resa med katt - tabell med värmegrader

OM HELIG BIRMA - "Birmans Natur" eller man kanske ska säga sätt att vara. NY SIDA

OM HELIG BIRMA - "Dygnsrytm" Vad händer under ett dygn. NY SIDA

OM HELIG BIRMA - Birmaprylar - lagt till lite nya saker jag hittat.

OM HELIG BIRMA - Att sköta sin katt - NY SIDA. Lite tips om vardagssaker.

VÅRA KATTER - Lagt in nya bilder på Loppan och Riojas sida.

2011-04-04

KATTUNGAR - uppdaterat Tootsis pojk som nu är nio veckor. Länk från denna sida.

KATTUNGAR - uppdaterat att Winni är dräktig och väntar ungar i mitten av maj.

2011-03-29

KATTUNGAR - uppdaterat Tootsis pojk som nu är åtta veckor. Länk från denna sida.

2011-02-27

KATTUNGAR - uppdaterat Tootsis pojk som nu är fyra veckor. Länk från denna sida.

2011-02-20

KATTUNGAR - uppdaterat Tootsis pojk som nu är tre veckor. Länk från denna sida.

2011-02-13

KATTUNGAR - uppdaterat Tootsis pojk som nu är två vecka. Länk från denna sida. Nästa vecka blir det uppdatering på måndag den 21 februari.

2011-02-06

KATTUNGAR - uppdaterat Tootsis pojk som nu är en vecka. Länk från denna sida.

2011-02-05

Nu händer smått och stort. Vi anade oråd redan i början av december men eftersom de båda engelskorna ätit p-piller så tog det ett tag innan vi riktigt trodde på alla tecken. Men visst i något skede i början så hade Happy lyckats. Meningen är att flickorna ska ha egna hem inom kort. Men som sagt nu har Happy Suprise sett dagens ljus.

KATTUNGAR - uppdaterat med Tootsis pojk samt de planerade kullarna för Winni och Zara med respektive pojkar.

Tootsi och hennes pojk har fått egna sidor. Länkar från KATTUNGAR

VÅRA KATTER - Uppdaterade resultat på Winni, Happy och Zara som omtestas för hjärta.

UTSTÄLLNINGAR - Resultat på Happy från Järva i oktober. Kattens Dag i november.

2011-01-18

Aj aj dax att ta bort julhälsningen! Uppdateringar? Ja var tar tiden vägen men det kommer jag lovar.

2010-12-22

Ja inte blev det mycket denna senhöst. Jag har dömt en del, rest en del, åkt husbil och tagit hand om engelska ligan (se nedan). Nu har 2 dagar av julledigheten gått till jobb men snart ska jag nog kunna göra det jag själv vill! Så uppdateringar kommer. Vet inte var jag ska börja bara. God Jul förresten önskar Lena & Gert och alla fyrbent.

2010-09-13

Bara en kortis om Sunny, Tuttifrutti och Sassa som numera bor i Sverige. Sunny har redan flyttat till Kerstin och Biseros Birma i Skåne. Alla tre är runt året.
Stamtavlor etc. kommer senare.

2010-07-12

Det började bra med sol och fullpackad husbil. Flera utställningar planerade men av familjeskäl fick vi avbryta redan efter 3 veckor och vi som skulle ha 7 veckor ledigt!
Så vi ställde bara första dagen i Gera och åkte hem strax efter lunch. Det blev lite antiklimax när först Happy rullade sig i aska samt Zara satt i vägen för klimatanläggningen och fick ett rinnande öga så vi trodde nästan inte att vi skulle kunna ställa i Gera överhuvudtaget när vi ändå tagit oss dit. Tyvärr fick vi sedan också avboka båda utställningshelgerna i Tjeckien. Det blev en snabb retur hem igen.

ZARAS SIDA - Uppdaterat titel

WINNIS SIDA - Uppdaterat titel

UNNIS SIDA - Uppdaterat titel

UTSTÄLLNINGAR - Resultat från Billund i Danmark och Gera i Tyskland

 

2010-06-20

Våren har försvunnit och så även första delen av sommaren. Ibland lyckas jag duktigt med att boka upp mig på både det ena och andra. I vår var det Birmaspecial i Lidköping, Birmaspecial i Moskva samt på några andra ställen har jag också dömt. Ovanpå det domarseminarium i Portugal! Jag blev där raskt påmind hur gammal man är! Jag fick FIFés guldnål för 25 års trogen tjänst som domare samt vi firar också 35 år med Helig Birma. Någonstans ska detta firas men var?

Översättning -  Jag har jobbat en del med översättningar till engelska men har också skrivit över en del av den nya engelska sidan så jag får börja om med den.

Vi grattar avkommorna Zeb som blivit pappa och Clarete som blivit mamma.

ZARAS SIDA - Uppdaterat titel

UTSTÄLLNINGAR - Resultat från Uppsala.

2010-04-19

UTSTÄLLNINGAR - Resultat från Lidköping.

2010-04-04

KATTERNAS SIDA - Zara har fått en egen sida. Hon är även blodtypad nu.

VÅRA AVKOMMOR - Nya resultat för avkomorna Ymer & Yokohama

OM HELIG BIRMA - Har justerat färgtabellen samt födelsetabellen så att den kommer att länkas till vår nya engelska sida som kommer nom kort.

2010-03-18

UTSTÄLLNING - Lagt till resultaten från Stockholms Kattklubb. Winni gick upp i panel båda dagarna och Zara fick sina första 2 CAC.

2010-03-07

Tack alla ni som har avkommor och ställt ut under 2009. Vi är stolta att presentera vår unga hane på utmärkt placering och även som en liten uppfödning hamna på bra placering.

UTSTÄLLNING - Lagt till resultaten för Årets Topplistor!.

2010-02-20

Grattis alla avkommor som ställde på Alfakattens utställning.
Det mesta av tiden nu går mest åt att översätta hemsidan till engelska.

UTSTÄLLNING - Lagt till resultaten på Alfas utställning.

2010-01-30

Jag skulle numera kunna skriva en bok hur det är att köpa en ny "stark och tuff" dator och hur frustrerande det är att ingen får den att fungera korrekt. Nu har vi 4 servicebesök och äntligen börjar HP:s reklamation och fundera vad dom ska göra. Så jag har fortfarande mejl etc. i den bärbara så det fungerar hjälpligt men att hitta saker det är inte kul.

Med tiden som kattägare har man den tunga beslutet att låta en gammal katt somna in. Doppan, vår tidigare avelshane, Dubrova Dopey Beau som nu var på sitt sjuttonde år har de sista året tunnat ut och blivit stel och med det svårt att röra sig. Han fick nu i Januari en snabbt växande knöl ovanför ögat varför vi tog beslutet att han fick somna in. Det här är den katten som när han var tre fick förhöjda njurvärden och spåddes att inte överleva någon längre tid. Han klarade sig i 14 år över denna tid så vi är glada att vi fick behålla honom så länge.

Ändrat på sidorna VÅRA KATTER samt MINNEN

2010-01-13

Inte blev det mycket uppdaterat under julhelgen precis. Återkommer om några veckor med det. Nu tar vi bort julbilden.

2009-12-22

God Jul och Gott Nytt År!
Nu har jag ägnat några veckor åt Birmasällskapets hemsida och under julen kommer jag att titta över min egen och uppdatera en del. Välkommen tillbaka att kika under eller efter helgerna!
LENA

2009-12-09

Vi har kvar Zeb och har ett eventuellt återbud på en röd hane för utställning & avel! Båda med vår engelska hane som pappa.

Utställning
- Bäst i Variant på Birka sedan gjorde vi som de flesta gick hem! Resultat från Kattens Dag

Kattens Dag kommer det referat ifrån. Katterna fick fina resultat.

fte
2009-11-16

Vi har kvar Zeb & Zara som söker nya hem!

 

Fortfarande gäller:  du som mejlat och inte fått svar - mejla igen. PC:n är nu på gång till service för 3:e gångn och HP tycker nu att jag ska mecka själv!. Jobbar nu med mailen i min bärbara. Vilket innebär att jag inte har med mig gamla mejl.

UPPDATERADE SIDOR
- Förändringar har skett på följande sidor. Kan bero på nyheter men också allmänna justeringar av texter.
- Om Oss
- Att Köpa Katt från Shenandoahs - faktaändringar
- Att köpa katt och rättigheter - faktaändring + info om myter
- Våra Katter
- Doppans sida
- Riojas sida
- Winnis sida
- Happys sida
- Utställningar - nya resultat
- Att städa
- Avel - faktaändringar
- Avelshane - Happy har fått en bild. Lagt in förklaring på RIEX
- DNA
- Hur dömer en domare
- ID-märkning
- Katter som flyttat

 

2009-11-10

Fortfarande gäller:  du som mejlat och inte fått svar - mejla igen. PC:n är nu på gång till service för 3:e gångn och HP börjar äntligen fundera på om dom ska ge mig en ny. Jobbar nu med mailen i min bärbara. Vilket innebär att jag inte har med mig gamla mejl.

KATTUNGAR -  Fortfarande har vi Zeb - den brunmaskade pojken till salu även hans syster Zara är inte tänkt att stanna här hemma. Båda är utställda

HEMSIDA - Tack igen ni som mejlar med synpunkter och hur ni använder min hemsida. Härlig feedback!

 

2009-10-05

Fortfarande gäller:  du som mejlat och inte fått svar - mejla igen. PC:n är tillbaka men jag jobbar nu med min bärbara. Tror inte tiden de närmaste två veckorna kommer att räcka till att fixa med PC:n som förvisso kommit tillbaka nu men behöver lite handpåläggning.

LÄNKAR - Äntligen säger nog Kerstin Knutsäter också! Nu är hennes hemsida flyttad till mitt webbhotell. Du hittar hennes hemsida på www.biseros.se Uppdaterat länksidan med den adressen.

KATTUNGAR -  Winnis kull är nu 11 veckor. Pojkarna har nu fått namn. Se under Winnis röda kattungar.

VÅRA KATTER - Happy är nu scannad inom Hälsoprogrammet Hjärta vilket är infört på hans sida.

HEMSIDA - Tack igen ni som mejlar med synpunkter och hur ni använder min hemsida. Härlig feedback!

 

2009-09-14

Man tror inte att det är sant men med en nyinköpt PC som nu redan varit på service 2 gånger samt ominstallerad ett par gånger till så inser man hur beroende man är av en fungerande PC. Allt blir verkligen lidande. Nu är den inne igen så jag har börjat att jobba mera med min bärbara i stället. Men - du som mejlat och inte fått svar - mejla igen. Jag har bra med backuper men en del har kommit i skarvar då jag inte haft helt uppdaterat. Känner att jag tappat en del fart och engagemang när det aldrig fungerar som det ska.

UTSTÄLLNINGAR - Vi har varit på semester och en del utställningar både före och efter. I Rasbo tävlade vi i avel och uppfödning och det var kul. Det är inte ofta som liten uppfödare som man lyckas göra det.

KATTUNGAR - Z-kullen är nu över leveranstid och det är bara Zorro som flyttat. Vi har varit på semester i augusti och det har också gjort att jag inte jobbat så hårt med det sedan vill jag gärna se vad Happy för med sig. Flickorna är kraftiga och välfärgade. Se bilder på Z - kullen
Den röda kullen efter Winni har hunnit bli hela 8 veckor och där har jag uppdaterat med en del bilder på 2 veckor, 7 veckor och 8 veckors utveckling.

VÅRA KATTER - Happy har fått in dagsfärska bilder från utställningen i Husum samt även Unni har fått ett par, tre färska bilder.

HEMSIDA - Tack ni som mejlar med synpunkter och hur ni använder min hemsida. Jag är väldigt tacksam för det och har nu fått ett par nya uppslag att arbeta med. Otroligt kul att det är flera som läser sidan OM HELIG BIRMA som inte har Birma men tar del av den informationen som finns där. Många har frågat varför jag inte har en gästbok men tyvärr så skapar de så lätt virus etc. så jag har valt att avstå. Men att mejla går bra.

 

2009-07-28

Tiden står inte precis still för att det är sommar. Härhemma fördelar vi nu tiden mellan två kullar samt husbilen.

KATTUNGAR - Z-kullen har nu blivit 11 veckor och de kan verkligen roa sig. Det ör faktiskt första gången vi har haft katter som förstör. De har definitivt gått hårt åt kökstapeten, nästan som om dom visste att vi talat om att tapetsera om!

KATTUNGAR  - Winnis kull blir röd, kanske en creme! Vilken lycka. Man borde nästan ut och köpa en lott! Nya bilder med specialstudie på rött öra & svans.

VÅRA KATTER - Happy har fått in dagsfärska bilder från rastgården samt också lite uppdatering på kullarna.

JUSTERINGAR - Tack ni som påpekar om det blir ett eller annat fel. Denna gång tackar jag Anine som hittade en länk som gick fel samt Siw som upptäckte min felstavning på Healey! Hmm hoppas det blev rätt nu.

BILDER - Lagt in Happy som ny hane som vi använt samt justerat lite titlar på den sidan.

2009-07-23

KATTUNGAR - Nu finns nya kort på kattungarna som hunnit bli 10 veckor. Det är alltid spännande att följa när man har en ny hane och se kattungarnas utveckling. Jag känner mig än så länge helt nöjd.

KATTUNGAR  - Shenandoahs Winni och Happy fick tre ungar i söndags!

UTSTÄLLNING - Nya resultat från Stockholm. Happy fick CAGCIB och nominerades bägge dagarna.

2009-07-13

KATTUNGAR - Nu finns nya kort på kattungarna som hunnit bli 9 veckor. Det är alltid spännande att följa när man har en ny hane och se kattungarnas utveckling. Jag känner mig än så länge helt nöjd.

Shenandoahs Winni får förhoppningsvis Happys andra kull till veckan. Det känns som hon hela tiden gäckar oss då hon ibland förefaller så tjock men ibland inte alls. Men några dagar kvar så vi får ge oss till tåls. Kan man få passa på att hålla tummarna får några röda eller cremekattungar?

2009-06-26

Tiden går snabbt när man har kul och tyvärr får hemsidan ta stryk ibland. Jag har varit ute och dömt en del och har också träffat på en del fantastiskt vackra birmor. Det är kul när dom vinner med alla rösterna i panelerna.

KATTUNGAR - Nu finns nya kort på kattungarna.

Grattis Ymer som blev Internationell Premier i Gjövik och som på söndagen tog sitt första CAGPIB. Mamma Unni är stolt nu!

Kullen växer och nu är även Winni dräktig så Happy får förhoppningsvis sin andra kull där. Efter det får han gå ett tag i aveln. Han har för tillfället kunna betraktas som en "nakenkatt". Tog tid för honom att tappa all imponerade babypäls. Men förhoppningsvis ska det väl sakta komma tillbaka

HUVUDSIDA - Vi grattar avkommorna.

2009-05-25

I helgen hade vi avkommor både i Linköping och Bollnäs. Grattis och tack för ni visar katterna från vår uppfödning.

Denna gång grattar vi speciellt Yokohama som har blivit Champion

HUVUDSIDA - Vi grattar avkommorna.
UTSTÄLLNINGAR - Happy - Resultat från Linköping

2009-05-21

Nu har vi både hunnit med Köpenhamn och ännu en utställning i Märsta.

Denna gång grattar vi Ymer som har blivit Premier
HUVUDSIDA
- Vi grattar avkommorna.
UTSTÄLLNINGAR - Happy - Resultat från Köpenhamn och Märsta.

VÅRA KATTER - Happy är uppdaterad med titel

BILDER - Sidorna under Utställningar och Kattungar med undersidorna Våra Katter och Hur går det för våra avkommor har fått bilder på Ymer och Lilla Y

2009-02-17

Fantastiskt! Vi grattar återigen vår avkomma Shenandoahs U Marques de Arienzo som blev BIS kastrat på Uppsalautställningen.

Happy som ställde på sin första utställning blev BIS Junior, det roligaste var dock att han uppförde sig så exemplariskt. Winni fick vi också glädjas åt som tog en nomineringsplats.

HUVUDSIDA - Bild på Happy från Uppsala.
UTSTÄLLNINGAR - Winni & Happy - Resultat från Uppsala

2009-01-25

HUVUDSIDA - Lite "skryt" om katterna som gått bra på utställningar 2008.
KATTUNGAR - Winni & Happy - Lagt in nya länkbilder under planer

2009-01-08

VÅRA KATTER - Happy - Ny bild när han ligger i husbilens framruta.
VÅRA KATTER - Winni - Ny ansiktsbild
OM HELIG BIRMA - Husbil - Lagt in en hel del nya bilder samt lite mer text.

2008-12-29

Glömde! Så här kommer dagens andra uppdatering med:
OM OSS - länk till husbil
OM HELIG BIRMA - Husbil & Husvagn har fått egna länkar
OM HELIG BIRMA - Att resa med katt - Uppdatera med Husbil

Tack för alla kort på avkommor. De kommer snart ut på hemsidan.

Tänk att vi fått ännu en livsnjutare i Happy! Ninni har alltid varit det och det är verkligen en favör att få ytterligare en allt igenom harmonisk katt. Ser ut som om vi har kommit med i Uppsala så det ska bli kul att se hur han agerar på en "riktig" utställning. Han visade upp sig fint på Kattens Dag så det blir spännande framöver.

VÅRA KATTER - Happy - Han har fått en fin present från sina kompisar Saffransbullen, Soraya, Isse, Geoffery och Lilla Y - en helt egen matskål som det står Happy Cat på. Han bockar så vackert. Några nya bilder på 8 - månadersdagen har han också fått.

OM HELIG BIRMA - Böcker - Lagt in en ny fransk birmabok

2008-12-17

Nu blir det nog några dagar innan nästa uppdatering.

UTSTÄLLNING - Våra avkommor - Grattis Europa Champion Castillio Ygai som fick den åtrådda Distinguished Merit titeln i november

VÅRA KATTER - Happy - Lagt in några nya bilder på Happy som precis fyllt 7 månader

2008-12-16

Nu duggar uppdateringarna tätt. Några till kommer denna vecka. Vi har nämligen anledning att fira!!

OM HELIG BIRMA - Justerat Att Bada Katt och Kostnader för Katt

OM OSS - Lagt in bild på husbilen och justerat lite i texten

KATTUNGAR - X-Kullen - Justerat och lagt in bilder under veckorna 4, 7 och 11.

2008-12-15

KATTUNGAR - Justerat planer för 2009.

KATTUNGAR - Y-Kullen - Justerat och lagt in bilder.

2008-12-14

Nu stundar julen och äntligen har jag funnit lite ro att berätta vad som hänt sedan sist och inte minst börja att uppdatera hemsidan igen.

Tack alla ni som är ägare till våra kattungar i X- och Y-kullen. Ni är guld värda och jag är övertygad att alla ungar har det bra!

Tack ni som mejlat och undrat hur det är och hur jag mår då hemsidan blivit tyst. Ja den tunga förkylningen höll i sig och på en av katterna konstaterade testerna att det var klamydia. Klamydia är en bakterie så tack och lov finns det räddning med  medicin. Tyvärr var den långvarig - minst 6 veckor - så vi annullerade alla utställningar och startade medicineringen. De tre som hade symptom samt ALLA andra medicinerades och själv lyckades jag med ett par förkylningar till!

VÅRA KATTER - Justerat ett antal sidor med hälsoprogrammet för hjärta.

UPPDATERINGAR - Nu kommer dom att dugga tätt. En del nyheter blir det och inte minst ska de senaste kullarna uppdateras.

2008-09-27

VÅRA KATTER - Sista månaden har inte varit så kul. Dels har jag själv dragit med en tung förkylning som inte ens efter 5 veckor verkade ta slut. Katterna blev förkylda med en präktig halsinfektion som nu gått runt 2 gånger. Vi har påbörjat odlingstest för att se vad som ligger bakom.

Flera av kattungarna finns med andra ord kvar hemma. Sist men inte minst fick vi ta det tunga beslutet att låta Mimmi somna in. Mim blev 12 år och det var ett av vårat tyngsta beslut att ta när det gäller våra egna katter.

Justerat ett antal sidor under Våra Katter och Minnen

2008-08-18

VÅRA KATTER - Happys sida - Lite färska bilder på Happy. Lite stora öron men vi hoppas de drar neråt när han växer till sig.
VÅRA KATTER -
Happys ped - Bilder på hans föräldrar. Fler bakomliggande katter kommer. Klicka på stamtavlans respektive namn.
KATTUNGAR - Y - Kull - Nya bilder på 6-lingarna som nu hunnit bli 10 veckor.


Datorhaveri - Du som har mejlat mig om frågor eller andra saker den sista tiden och inte hör av mig. Skicka ett nytt mejl. Jag har tappat en hel del av mejl som varit.

 

2008-08-12

VÅRA KATTER - Nu är det dax för en nykomling i familjen. Nu kommer Glader! D.v.s. ytterligare en avelshane från Disneys 7 dvärgar.
BILDER - Nu är papporna till X & Y-kullen inlagda.
KATTUNGAR - Y - Kull - Nya bilder på 6-lingarna som nu hunnit bli 9 veckor.
UTSTÄLLNINGAR - Resultat från Heby. Detta blir Winnis sista utställning på ett tag då hon tappat mycket och löpt en del så det börjar bli dax för en kull. Pappa även denna gång liksom till 6-lingarna blir Cosmonovas Quincy Jones.

Justeringar på flera sidor pga. Rioja & Winnis nya titlar.
Bla. Rioja, Winni, Unni och Loppans sidor & stamtavlor.

Datorhaveri - Du som har mejlat mig om frågor eller andra saker den sista tiden och inte hör av mig. Skicka ett nytt mejl. Jag har tappat en hel del av mejl som varit.

 

 

2008-08-06

Datorhaveri - Ja nu börjar sakerna att komma till rätta! Men det kommer att ta en tid. För dig som har mejlat mig om frågor eller andra saker den sista tiden och inte hör av mig. Skicka ett nytt mejl är du snäll för det är väl det som tar ett tag till att komma tillrätta med. Troligtvis kommer jag att tappa en hel del av mejl som varit.

Nu har vi testat vår nya husbil! Jag håller på att sammanställa lite bilder till en egen husbilssida!

KATTUNGAR - X - Kull - Några bilder till att börja med. Alla har flyttat nu och till vår glädje är det för oss idel "kändisar"  som köpt barnen.
KATTUNGAR - Y - Kull - 6-lingarna börjar nu växa till sig bra. Ett tag kändes det som om dom var lite små men när jag jämför med våra kullar på 5 stycken så ligger dessa inom viktmarginalerna tycker jag. För oss som i många år jobbade med blått och brunt och sedan 1995 med rött så kan vi nu lite förundrade se att två av ungarna är lila! Något vi visste kunde ske men med en otroligt liten möjlighet (ca. 3 %). Så nu är de två första lila också födda i Shenandoahs namn.
UTSTÄLLNINGAR - Som vanligt på semestern så hann vi med ett par utställningar. Både Rioja och Winni gjorde bra i från sig. Winni har vuxit ur sig nu men fick sina båda utländska certifikat. Rioja däremot är på väg uppåt i formen och charmade som hon brukar både publik och domare!
KATTER SOM FLYTTAT - En alldeles nytagen bild på Shenandoahs Quintessa som bor i Malmö

Marques de Arienzo gratulerar vi till titeln Internationell Premier som han erhöll i Norge i juli.

2008-07-04

Datorhaveri - Det är inget kul. Så det kommer att ta några veckor innan jag får tillbaks min PC och kan återskapa aktuella backuper etc. Så snart kommer ett litet axplock med bilder på både X- och Y-kullen som växer på bra. Alla mår bra och X-kullen börjar så sakta att flytta till sina nya hem.

.

2008-06-16

KATTUNGAR - Y-kullen - Alla 6 ungar växer fint. Mamma Unni ser fortfarande lite förvånad ut och blir lite handfallen när alla skriker efter sin egen tutte.

2008-06-15

KATTUNGAR -
OM HELIG BIRMA - Artiklar - Mitt i Botkyrka & Föreningsbankens personaltidning
OM HELIG BIRMA - Finns det rasspecifika sjukdomar - Ett bildreportage hur man scannar katter.

2008-06-10

Y-kullen med mamma mår bra. 

KATTUNGAR - X-Kull -10 veckor! kattungar.

2008-06-09

Y-kullen är född! 

KATTUNGAR - Y-Kull - Unni får en rekordkull med 6 kattungar.

2008-06-04

Kullen är nu 9 veckor. 

KATTUNGAR - X-Kull - 9 veckor med lite nya bilder.

2008-06-02

Kullen är nu 8 veckor. 

KATTUNGAR - X-Kull - 8 veckor med lite nya bilder.
UTSTÄLLNING - Resultat från Stockholm. Rioja blev BIS Veteran på lördagen och Winni blev BIS Vuxen hona på söndagen. Grattis säger vi också till PR Shenandoahs U Marques de Arienzo. Bild under Hur går det för våra avkommor  på samma sida
.
VÅRA KATTER
- Winni - Bild på Winni som blev Best In Show
OM HELIG BIRMA -
Lagt in förklarande text vad brindling är samt bild. Både i "Ordlista" samt "Att para sin hona".

2008-05-13

Kullen är nu 6 veckor. Bilder från 4-5 veckor kommer i helgen. Ungarna äter som hästar och har varit med i husvagnen till Vadstena. Burni har definitivt inte svårt att hävda sig! Pigg och söt som guld.

KATTUNGAR - X-Kull - 6 veckor med lite nya bilder.
KATTUNGAR - Hör och häpna endast ca 5 timmars parning och Unni är dräktig!
UTSTÄLLNING - Resultat från Vadstena och Stockholm

2008-04-23

Kullen är nu 3 veckor. Burni med den svedda foten kommer att få ett handikapp men klarar sig utan andra komplikationer.

KATTUNGAR - X-Kull - 3 veckor med lite nya bilder.

2008-04-15

Kullen är nu 2 veckor. Burni med den svedda foten mår bra. Ännu kan vi inte vara helt säkra på hans fot men det ser lovande ut.

KATTUNGAR - X-Kull - 2 veckor med lite nya bilder. Vem kan missa att en av dem är röd? Knappast!

2008-04-08

Kullen är nu 1 vecka. Knatten med den svedda foten mår bra men skadan är ganska stor. Den närmaste veckan visar hur hans framtid blir.

KATTUNGAR - X-Kull - 1 vecka med lite nya bilder. Ninni förnekar sig inte! 1 röd, 1 sköldpadd, en brun och som det ser ut 1 blå.

2008-04-05

Nu föddes Ninnis sista kull! Hon har alltid varit en duktig mamma och levererade nu 4 kattungar!

KATTUNGAR - X-Kull - Egen sida för X-kullen. Vi gläds åt att få följa fyra knattar genom de närmaste tre månaderna. En varning vill jag gärna ge, vi använde en varmvattenflaska (typ engelsk med teddy på) för att få jämn värme hos ungarna (vi har gjort det förr). Dom la sig med välbehag under så att bara huvudena stack upp. Tyvärr följde inte fjärde brodern detta utan la sig helt under vilket fick till följd att han fick en mindre brännskada.
OM HELIG BIRMA
- Färger - Nu har jag börjat att lägga ut närbilder på ansikten och startade på rödtabby och blåsköldpaddorna.
OM HELIG BIRMA - Boksida - Har lagt ut en DVD som bara handlar om Birma samt uppdaterat Apotekets Hälsoråd som kommit med ny upplaga.
OM HELIG BIRMA - Att bada katt - Lagt ut bilder på saxarna samt pincetten.

2008-03-20

Nu har ni haft ett par dagar på er att läsa om Linjeavel och DNA nu blir det lite kul om foder. Sedan ska jag nog syssla med annat ett par dagar!

OM HELIG BIRMA - Foder - Nu äntligen kommer artikeln som Janne Kummeneje skrev för några år sedan. Denna fantastiska amatörforskning som skulle ge oss information om vad egentligen katternas torrfoder innehåller. Vilken djungel! En stunds kul läsning. Men ska vi acceptera att det är så här svårt att hitta rätt?
OM HELIG BIRMA
- Shenandoahs i Media - En artikel från resetidningn Vagabond med birmor i "farten" samt bild på Loppan i Metro häromveckan.
OM HELIG BIRMA - Födseltabell - Bara för det är så enkelt att räkna fel så har jag gjort en liten komplettare tabell med datum när kattungarna är leveransklara. OBS att det sista datumet kan skifta på någon dag om det är skottår.

2008-03-18


OM HELIG BIRMA - DNA respektive Linjeavel - Nu kommer 2 helt nya sidor! Den ena handlar om DNA. Dvs den genetiska forskningen som sker på cellerna för att hitta olika arvsanlag. Den andra är en botanisering i linjeavel, inavel eller vad man nu vill kalla det. Kanske blir du klokare kanske inte. Mejla gärna och berätta!
OM HELIG BIRMA - Ordlista - Lagt till en kort text om DNA
KATTUNGAR - Nu har det hänt för första gången under våra år med avel och uppfödning! Jag har räknat fel på en vecka. Ninni ska ha ungar den 28 mars och inte den 4:e april.

2008-03-17


LÄNKAR - Justerat både på länksidan och baksidan, dvs Flera Länkar. Vi har valt att bara ha Alfakattens birmaägare på första sidan så ett par är flyttade till fortsättningssidan som finns under sidan om Alfas Birmor. Har även lagt till några på "baksidan"

2008-03-12


Just nu blir det först en allmän justering av ett antal sidor vilket hör i hop med småförändringar av datum etc.
 
OM HELIG BIRMA - Avelshane - Lite justeringar i texten då jag har svårt att förstå den trend som nu fullständigt kontrollerar aveln. Dvs. att avkommor och då speciellt hankattsavkommorna efter vissa hanar inte får fortsätta i aveln. Varför? - Någon förklarade att man var rädd för vilken miljö hanen kunde hamna i. Varför är man inte lika seriös när det gäller honkatten?
OM HELIG BIRMA - Att resa med katt - Lite tips om passen
OM HELIG BIRMA - Att bada katt - Har lagt till ett par bra saxar. Bilder kommer i påsk
OM HELIG BIRMA - Gammal katt - Lite mer tips. Har också hittat en förnämlig vattenflaska. Bild kommer
ATT KÖPA KATT FRÅN SHENANDOAHS - Justeringar på aktuell kull och pris. I övrigt komplett.
OM OSS - Våra Laster - Kamerafamiljen är utökad med en Nikon D300. Favoriten!
VÅRA KATTER - Winni - Testad Blodgruppering
VÅRA KATTER - Våra katter ingår i hälsoprogrammet

2008-02-24


Jag nu händer det lite var och varannan dag! Birmasällskapets årsmöte har gått av stapeln och det var intressant. Jag har aldrig arbetat med en valberedning som föreslår sig själv och som inte heller informerar sina medarbetare.
Summan av kardemumman blev att jag förlorade ordförandeskapet med en röst. Jag har inte förrän denna helg fattat hur mycket fritid detta kommer att ge då jag ägnat många hundratals timmar åt sällskapet under de senaste åren.

Det man tror inte ska hända har också hänt. Vi fick en stor brand på min arbetsplats. Då jag som ett ansvarsområde har datahallar och lokalplanering så fann jag helt plötsligt i min nya proffesion sedan i höstas att jag återigen jobbar många av dygnets timmar. I början faktiskt dygn. 550 kollegor blev utan arbetsplats. Nu har värsta krisen gått över så framöver kommer det att bli mycket hemsida.

Visst, jag har redan nya privata utmaningar på gång. Sådana jag tvingats säga nej till tidigare på grund av Birmasällskapet så det blir en intressant vår på många sätt.
 
OM HELIG BIRMA - Att städa med katt - Har lagt till svampen som är fantastisk att ta bort katthår med. Sedan också den makalöst bra sandspaden som är unik i sitt slag.
KATTUNGAR - Nu är Ninni parad och väntar ungar den 4:e april. Jag håller tummarna för att vi ska få något fint rött eller creme att behålla samt att det också blir ett par till röda som ska bli kompis med andra Shenandoahs katter.
OM OSS - Justerat lite text här och där
 

2008-01-02


Fyra dagar sedan sist! Det tar sig.

OM HELIG BIRMA - Foder samt Foderbehov. Två sidor jag jobbat en del med. Sista dagarna har jag förvisso försökt få i gång ett bildspel också men det går Inte så jag gick tillbaks till fodersidorna. Dessa kommer jag att vara inne i då och då för här finns massor att göra. Ska återgå till bildspelet i helgen.
OM HELIG BIRMA - Birmaprylar - Ny sida som jag tänkt skulle lite smått visa den uppsjö av birmaprylar man kan hitta runt om i världen. Än så länge bara två men det kommer. Tar lite tid att fixa alla bilder bara.
 

2007-12-29


Två dagar sedan sist! Det tar sig.

KATTUNGAR - Justerat stamtavlor & bilder på kommande papporna Ygai och Quince.

KATTUNGAR - Överst hittar man en ny rubrik "Kattungar i kul situationer": Här kommer det en del vartefter. Har några till från husvagnsvärlden.

VÅRA KATTER
- Nya bilder på Unni som växer bra men som är så korthårig. Snygga kontraster har hon dock fått.
LÄNKAR -  Justerat en del länkar.
BILDER - Lagt in bild på Vodo som var den senaste hankatten vi använde till Ninni. Jösses va han är lik pappa Nicko.
 

2007-12-27


Tre månader sedan sist!
Nytt jobb! Oj så kul det är, mycket att lära och en hel del mer blir det men absolut inte lika stressigt som tidigare. Först en Londonresa och ett engelskt birmaseminarium där det fanns mycket att se. Birmasällskapet i Sverige har haft seminarium och Alfakatten har haft utställning. Mycket jobb med båda. Men det är alltid kul att sprida kunskap om Birmarasen. Här hemma är det lugnt; ingen katt löper och en annan jättestor överraskning finns men den får vänta lite.

OM OSS - Justerat en del och lagt in ny bild på bil och husvagn.
UTSTÄLLNINGAR -  Vi kom aldrig iväg på SK:s utställning men här får ni resultaten från Nyköping i oktober samt Alfakatten i december.
KATTUNGAR - Våra planer inför 2008 kan du läsa om här.

VÅRA KATTER
- Nya bilder på Winni som växer på alla ledder.
OM HELIG BIRMA -  Intressanta Böcker - Nu har jag lagt till Royal Canins bok i uppfödning som säkert kommer att bli en klassiker samt Genetik för Dummies. Den sistnämnda ges ut i en serie av böcker som verkligen är lättlästa!
 

2007-09-27


Länge sedan sist igen!
Men nu har det hänt en del. Jag byter i dagarna jobb och hoppas med det att få lite mer fritid. Ninnis kull växte upp till 3 trevliga och livliga ungar. Två av dem har flyttat och en av dem har stannat kvar. Vi tackar vår stjärna för vår gode vän Kerstin Knutsäter som tog hand om Ninni och hennes Winni. För även om vi var borta en hel del på semester i maj så var det nu den låååånga semestern på kontinenten. Nästan 6 veckor i husvagn och 5 katter! Galna som vi är så blev det tre utställningar! Men den tredje var världens största husvagn- och husbilsmässa så den räknas kanske inte! Under semestern kom jag på och pga av intresse från tidningar (Vagabond i höst), mejl från olika personer runt om i Skandinavien så ska jag göra en speciell sida med husvagnstips. Intresset är stor har jag förstått. Inte minst efter våra burar.

KATTUNGAR - W-kullens sida kommer att uppdateras senare.
UTSTÄLLNINGAR -  Resultat från Järna samt de två utställningarna vi besökte i Koblenz och Telfs. Vi är glada för jättebra resultat och de utländska certifikat vi önskade för våra katter.
VÅRA KATTER - Rioja och Unni har fått titlar. Winni vårt senaste tillskott har fått en egen sida.
OM HELIG BIRMA -  Artiklar Shenandoahs i media - Så var det dax igen och denna gång var det Året Runt som skriver om detta att resa med katt.
 

2007-05-30


Länge sedan sist!
Hemma har det hänt mycket. Unni har fått ungar och vi har renoverat en del. Vi har också hunnit med 11 dagars semester. Jag har jobbat en hel del med fodersidan så den kommer inom två-tre veckor.
KATTUNGAR - 
Ninni fick ungar i slutet av april kika in på deras sida. Som vanligt med Ninni, många färger blev det.
OM BIRMA - Historia - Uppdaterat lite flera datum.
VÅRA KATTER - Rioja har blivit kastrat
 

2007-03-18KATTUNGAR -
Äntligen kan vi då konstatera att Ninni och Vodo Vivaldi ska ha ungar. Beräknad födsel är 22 april. Tyvärr får vi nog också konstatera att Rioja börjar att bli till åren så hon får bli kastrat till sommaren.
OM BIRMA - Artiklar Shenandoahs i media - Gammal artikel från Aftonbladet när Basse blev Årets Katt i Sverige.
OM BIRMA - Nya rubriker under Hälsa. Locusnamnen och beskrivning på både färger, tecken och defekter.

 

2007-02-06


Nu händer det saker slag i slag. En ny sida samt allt som fanns med bokmärken har nu egna sidor. Fodersidan jobbar jag på så nu dröjer det lite innan nästa kommer. Översättning till engelska börjar också ta form. Håll till godo med följande uppdateringar.
OM BIRMA
- Avel rent allmänt - helt ny sida
OM BIRMA - Finns det rasspecifika problem? Egen sida
OM BIRMA - ID - Märkning - helt ny sida
OM BIRMA - Basfakta - Egen sida
OM BIRMA - Att köpa katt - rättigheter - Egen sida
VÅRA KATTER - Unnis sida uppdateras med blodgruppering
 

2007-02-04


LÄNKAR - LÄNKBAKSIDA - Justerat flera länkar.
OM BIRMA - Lite lättare att hitta med huvudrubriker för standard, avel, tips etc.
Färgtabellen har nu fått en egen sida
KATTUNGAR - Justerat lite och lagt in tänkta parningar. Rioja paras för sista gången då hon är lite till åren. Hon har under alla år fött utan problem men gillade tydligen inte sin "pojkvän" sist så vi gör ett försök men en yngre gentleman. Blir hon inte dräktig kommer hon att kastreras.
 

2007-01-14


Nu är det som sagt dax att ta itu med lite smått och gott som jag samlat på mig. Denna gång har jag koncentrerat mig på Birmakattens standard. A och O att känna till om man ska avla eller ställa ut samt kul att veta om man har en Birma.
OM BIRMA - Standardbeskrivning eller bara Standard. En tidigare rubrik blev två. Den första berättar lite allmänt om pointsen och en snabbeskrivning och den andra beskriver standarden på flera språk. En länk finns till standarden samt ett uppfödar-
dokument som beskriver vad man får avla på - dvs. vad säger lagen, kattförbundet etc.
UTSTÄLLNINGAR - Det var det dåligt med 2006! Har lagt in de resultat som saknas från hösten.
 

2007-01-10


Vilken tid det varit - En otrolig höst där fritiden inte fått mycket tid. Birmasällskapets 30-årsjubilueum och tillika utställning, seminarium massor av jobb och ovanpå det har jag varit ute och dömt en del men nu äntligen ser det ut som jag ska få en del tid för mig själv och då har hemsidan sin givna plats. Startar nu med det viktigaste som hänt! Vi behöll en kattunge.
VÅRA KATTER - Unni som vi behållit har fått en egen sida
 

2006-07-31


Vilken tid det varit - Ja, inte bara varmt utan massor av jobb, Alfakattens utställning samt kattungar och allt annat som upptagit tiden de sista månaderna. Men nu är det dax!
KATTUNGAR - U-Kull - Kattungarna är nu nio veckor. De är bara att njuta. Ulysses är en linslus så han är med på många kort.
VÅRA KATTER - Nya bilder! Doppan som är i en otrolig kondition nu. 13 år gammal. Mimmi & Loppan har också fått ett par färska bilder. Loppan blev bästa rödtabby i SVERAK för andra året i rad.
OM HELIG BIRMA - Att bada katt - Komplettering med badbilder och en svamp som är alla tidernas för att få bort överflödigt hår.
OM HELIG BIRMA - Färger - Ny bild på en chokladmaskad birma samt en lilamaskad.
 

2006-05-29


KATTUNGAR - U-Kull - Kattungarna är nu en vecka. De väger otroliga 217 - 235 gr! Nya bilder
Katter som Flyttat - Ny bild på S Vina Perla som bara är så läcker!

2006-05-28


OM HELIG BIRMA - Artiklar - Shenandoahs i media - Nu har jag lagt in en ny rubrik. Vi har ju några gånger varit med på TV, radio och i tidningar och detta tänkte jag samla här. Lite skrytigt kanske men som liten uppfödare så är det mest birmorna som får reklam. Sista veckan så har Hemmets Journal och Norrbottenkuriren lyckats att få med birmor!

2006-05-25


KATTUNGAR - Ninnis kattungar var inte bara stora de visar nu också sina färger. En hane blir brun, en hane blir röd samt honan blir brun. Ena hanen skulle kunna bli creme men jag tror det inte.
Under U-kullen finns en ny bild.

2006-05-22


KATTUNGAR - Ninni har fått kattungar

2006-05-20


KATTUNGAR - Ninni är dräktig. Lagt ut nya bilder både på Ninni och pappakatten Sokrates
BILDER - Hanar vi använt har också fått en bild på Sokrates
VÅRA KATTER - Nya bilder på Doppans sida, Loppans sida, Ninnis sida, Mimmis sida och Riojas sida.
OM HELIG BIRMA - En ny sida med sjukdomar och i vissa lägen råd vad man kan göra. Några är illustrerade med bilder, t.ex. skelning.
Rubriker & texter - har snyggat upp de flesta rubriktexterna samt småsaker i innehållet.
Vi väntar på Rioja som har överlöpt men som nu är redo för parning. Hemmets Journal har varit hemma och gjort ett reportage som kommer i maj. Någon bild till hemsidan ska det väl också bli.
 

2006-02-05


KATTUNGAR - egen länk på sidan till Katter som flyttat
Här har vi lagt in en sida med bilder på våra kattungar som flyttat.
BILDER - fick samma länk

2006-01-25


Jubileum - OM OSS - OM HELIG BIRMA På dessa sidor hittar du länk till SpeedCats utställning där Loppan blev Europa Premier och vi firade 30 år med Shenandoahs Birma
Utställning
- Resultaten från SpeedCat ligger här
 

2005-10-22


Våra Katter - Ännu en svart dag. Lina vår blå gamla katt har nu slutat sina dagar. Vi har varit tacksamma att få ha kvar våra katter länge men tyvärr är nu flera stycken så pass gamla att de inte orkar mer. Justerat denna sida samt minnen
Kattungar
- Mera uppdateringar på T-kullen. Justerat planer mm
Om Birma - Ordlista - Skrivit lite om Oxytocin som produceras när vi klappar katterna och som har en lugnande verkan på människor.
Om Birma - Städning - Finns lite mer att skriva om här men det kommer till helgen

 

2005-09-14


Kattungar - Mera uppdateringar på T-kullen. Nu har vi 4-5 veckorna med. Lite fler bilder på de enskilda katterna kommer till helgen,

2005-09-13


Kattungar - Äntligen lite uppdaterinagar på T-kullen. Nu har vi 2-4 veckor med. Fortfarande fel bakgrund men det plus flera bilder kommer i morgon kväll.

2005-09-11


Kattungar - Rioja är parad och dräktig! Information om IC Panjandrum Creamcracker som är den hankatt vi använt denna gång.

2005-09-06


Att resa med katt - Lite information om det anpassade EU - kattpasset.
Kattungar
- Uppdaterat 1:a sidan.  Nu återstår uppdateringarna av T - kattungarnas sida. De fyller 5 veckor på onsdag så håll ut!
Utställningar
- Loppan tävlar vidare mot Europatitel
Våra katter
- Minnen - Ginnys sida - Om oss - Samtliga sidor är uppdaterade som en följd av att Nicholas har fått nytt hem samt Ginnys död.

2005-08-17


Kattungar - Äntligen så är det då uppdaterat men fler bilder kommer nästa vecka. Blev fel på färgen som jag ordnar på måndag

2005-08-04


Efter sorg kommer glädje. Ginny har somnat in då hennes tumörer gick upp i lungorna. Det var ett tungt beslut, på en dag fick hon försämrad andning så för hennes bästa slapp hon lida i onödan.
Men Ninni vår pigga glada sköldpadda födde i går på rekordtid 5 friska glada barn. Ungarna är barnbarn efter Ginnys pappa Arbaybi Bashful Beau så det känns som vi fått något dyrbart tillbaka. Bilder och mer information kommer till helgen.

2005-06-13


Kattungar - Vi har parat Ninni. Stamtavla och bild som utlovades igår är på plats.

2005-06-12


Huvudsida - Vi firar nu 30 år med Helig Birma. Vem trodde när vi i februari 1975 köpte Sinh Tali av Silverbäcken att vi fortfarande skulle vara aktiva birma-uppfödare 2005!
Våra Katter - Nicholas - Nicko har fått nya ungar! Grattis Alice och Idun. Nicko har nu flyttat till Roger.
Om Birma  - Innehåll - Flyttat om rubrikerna en del samt lagt till egen sida om Historia samt två nya sidor. En om badning samt en om bedömningar.
Om Birma  - Att bada katt - Ny sida om badning. Jag är kanske inte den rätta att skriva om detta speciella ämne men jag gör ett försök.
Om Birma  - Historia - En ny sida med lite utförligare historik om Birmans bakgrund. Denna sida är långt i från färdig och fylls på efterhand.
Om Birma  - Hur bedömer man en Birma
? Domarens sätt att agera samt en del personliga inlägg. Kommer lite flera bilder.
Kattungar - Vi har parat Ninni. Stamtavla och bild på hanen kommer.
Utställningar - Vi har varit i Sundsvall med Loppan

2005-05-02


Huvudsida - Vi firar nu 30 år med Helig Birma. Vem trodde när vi i februari 1975 köpte Sinh Tali av Silverbäcken att vi fortfarande skulle vara aktiva birma-uppfödare 2005! Vi har haft glädjen att våra katter har blivit gamla och levt länge med oss vilket också visar sig nu när 4 av våra sju är över 10 år.
Våra Katter - Nicko har fått nya ungar! Grattis Crianzas Chiccolina. Nu är han kastrat men vi väntar några kullar till.
Om Birma  - Ordlista - Nya raser med beskrivningar och för vissa av dem också bilder.
Om Birma  - Genetik - Förklaring på olika ord.
Om Birma  - Locus - Lagt till genformlerna på de vanligast förekommande.
Om Birma  - Kostnader -
Bild på klotång.
Om Birma  - Födsel och uppväxt - Tips för att se vilket kön det är. Lagt till en del tips runt själva födseln och första utfodringen.
Om Birma - Parning - lite grann om kommuntillståndet
 

2005-03-13


Kattungar - Uppdaterat med flyttbilder på Clarete.
Våra Katter - Nicko, smärre justeringar
Om Birma mm - Diverse rättningar i språk och stavningar samt titlar.
 

2005-02-20


Kattungar - Uppdaterat med nya bilder och text.
Om Birma - Ordlista - Uppdaterat ett antal raser med text om historia, standard, karaktär och skötsel. I några fall även med bilder. Fler kommer
Länkar - Länkbaksidan har fått två nya uppfödare: Toscabelles och Fornbergets samt en namnrättning på Jittie från Holland.
Våra Katter - Nicko uppdaterad med sin senaste kull tillsammans med Vårbergets Tummelisa
Om Birma - Boksidan - Uppdaterat med boken Birmor i närbild

2005-02-07


Kattungar - Uppdaterat med nya bilder och text.
Våra Katter - Nickolas har en ny bild.
Om Birma - Lilamaskad har fått en ny bild på Wilhelmus W Nassau Donkersnoet. Katarinas senaste tillskott i familjen Far East.
Bilder - Nicholas hamnar under hanar vi använt.
Utställningar - Vad händer våra avkommor - Stort GRATTIS till Anette & Ygai som blev EC. Stort GRATTIS till Anita & Strega (Glorioso) som blev Champion samt inte minst
Utställningar - Resultat från SC - Loppan blev Grand & BOX

2005-01-07


Kattungar - Uppdaterat med bilder och text från 5 - 7:e veckan.
Våra Katter - Nickolas har också fått med sina nya fruar.
Våra Katter - Nicholas har fått ett dokument som handlar om Riex-stamtavla.

2004-12-19


Vi har legat lite lågt med uppdateringar men här kommer en del på kattungarna och nya bilder på Nicholas.
Kattungar - Uppdaterat med bilder och text för de sista veckorna.
Våra Katter - Ninni och Nicholas har fått nya bilder. Nicko har också fått med sina nya och kommande barn.
Våra Katter - Nicholas har fått ett dokument som handlar om Riex-stamtavla.

2004-11-16


Kattungar - Rioja har fått barn. Uppdaterat med bilder och text.

2004-11-11


Våra Katter - Rioja - Några bilder på bl.a. hennes småsyskon. Lagt till bilder på flera katter i hennes stamtavla.
Om Birma
- Legenden - Har fått en länk längst ned som länkar till historian om de 7 silverklockorna som följt med birmakatter runt om i världen.
Om Birma - Kostnader - Lagt till några kostnader. Tack Annette Rasmussen för din information.
Om Birma - Ordlista - Lagt till lite nya ord & förklaringar. T.ex. höftledsdysplasi, patella luxation, polydactyli, placenta, tapetum lucidom m.fl.
Om Birma
- Kattungarnas födsel och uppväxt - Lagt till lite tips om hur man hanterar mjölkstockning samt när en kattunge sitter fast.
Om Birma
- Anatomi - Kompletterat under rubrikerna ögon, tassar & ben.
Frågor & Svar
- Justerat en del frågor, bl.a. om resor p.g.a. nya regler.

2004-10-16

Kattungar & bilder!
Nu har jag gått igenom sidor samt fixat bilder på kattungar som flyttat samt våra egna som varit på semester.

Om Oss - justerat lite text samt lagt till en länk till en ny sida hur det ser ut när vi är på husvagnssemester med katterna.
Våra Katter - nya bilder på Lina, Doppan & Mimmi.
Kattungar - snyggat till lite samt gjort ordentliga länksidor till kullarna R & S samt kullen Röd född 030419. Bilder på Rioja Ederra, Marques de Varga, Don Jacobo, Rioja Blanco, Santa Dario och Glorioso. Tack alla kattungeköpare för bilder!
Kattungar - Rioja är dräktig!
Om Birma - Att resa med katt - lagt till lite om nya införselbestämmelser, länk till husvagnssidan samt bild på en större transportbur.
Om Birma
-Att köpa katt - små justeringar.
Om Birma
- Kattungarnas födsel och uppvägt - Gjort en del tillägg på dag 3, 28, 35 samt dag 56.
Om Birma
- Färger - Lagt till en fördjupad text på rött, creme och paddor. Ansiktsbild på rödtabby.
Om Birma - Kostnader - Justerat en del priser.
Utställningar
- Missade en del sist. Resultat från Wismar i Tyskland samt Roskilde i Danmark.
Bilder - Milarepas Fabian Fairfax Barn - har fått flera bilder.

2004-10-08

Det blev en tuff höst när vi kom hem från semestern men nu ska det börja att hända något. Först kommer lite allmänna uppdateringar och snart kommer de nya bilder på kattungar som flyttat hemifrån.

Våra Katter - Nicholas - en röd hane som damp ner från ingenstans. 4 år gammal och med linjer från Canada, Usa och England. Nico går endast en kort period i avel. Egen sida med stamtavla.
Om Birma - Ordlista - lagt till nya ord. Dysplasi, genom
Om Birma - Parning - byt ut texten vid startbilden.
Kattungar
- Rioja är parad!
Utställningar - Resultat från sommarens semesterutställningar utlagda på Ginny, Mimmi och La Rioja Alta.
 

2004-07-18

Tack alla kattungeköpare för ni skickat bilder! Ha tålamod de kommer in i slutet av augusti.
Nu kommer jag att satsa en hel del tid på att översätta sidorna till engelska.

Kattungar
- Ändrat och lagt till kullarna överst på sidan. Bilder under S-Kull på Ninnis ungar som flyttat.
Utställningar - Alfa har haft utställning! Resultat utlagda på Ginny och La Rioja Alta.
Våra katter - Doppan - Ny bild i favoritställning.

2004-06-26

Kattungar - Bilder under S-Kull på Ninnis ungar som flyttar till nya hem.
Uppdaterat med nya planer för både Rioja och Ninni. Förhoppningsvis med den nya outsider hanen Pineridge Nicholas.
Utställningar - Nu har vi anmält till ett par utställningar i Tyskland och Danmark.
Om Helig Birma - Anatomi - Komplettering av bilder och texter.
Om Helig Birma - Boksidan - En ny logga till denna sida.
Om Helig Birma - Att resa med katt - Nya regler vid införsel.

2004-06-20

Kattungar - Bilder under S-Kull på Ninnis ungar som hunnit bli 11 veckor. Nu börjar det närma sig flytten till nya hem.
Om Oss - En del text och sakförändringar. Lena har genomgått en ID-märkningskurs samt tagit över som Breed Council sekretrare i Birmornas uppfödargrupp i FIFé.

2004-06-08

Kattungar - Bilder under S-Kull på Ninnis ungar som hunnit bli 10 veckor. 

2004-05-31

Kattungar - Bilder under S-Kull på Ninnis ungar som hunnit bli 9 veckor. Nu har alla fått namn.

2004-05-24

Kattungar - Bilder under S-Kull på Ninnis ungar som hunnit bli 8 veckor.

2004-05-17

Kattungar - Bilder under S-Kull på Ninnis ungar som hunnit bli 7 veckor.

2004-05-11

Kattungar - Bilder under S-Kull på Ninnis ungar som hunnit bli 6 veckor.

2004-05-10

Våra Katter - Rioja & Ninnis & Loppans sida - Uppdaterade titlar och kattungar mm. 
Utställningsresultat - Loppan har blivit IP samt nominerad. Ginny blev nominerad samt BIS Veteran.
Utställningsresultat - Hur går det för våra avkommor - Resultat för Ederra som blivit champion.

2004-05-03

Kattungar - 4 - veckors bilder på Ninnis ungar. 
Om Helig Birma - Ordlista -  Bl a sternum, flank mm.
Utställningsresultat - Hur går det för våra avkommor - Resultat för Ramona, Glorioso och Ederra som tävlat i helgen. Bild på Glorioso & Arana.

2004-04-21

Kattungar - 3 - veckors bilder på Ninnis ungar. 

2004-04-15

Kattungar - 2 - veckors bilder på Ninnis ungar. Även uppdaterat Ninnis egen sida med S - kullen.
Stamtavla - Uppdaterat Gatzbys stamtavla med titelkatter.

2004-04-08

Om Helig Birma - Ordlista - Lagt in en bild i beskrivningen på Norsk Skogkatt.

2004-04-06

Om Helig Birma - Kostnader - Justerat kostnader för uppfödning och amma.
Kattungar - justerat ungefärliga färger

2004-04-05

Kattungar - 1 veckas-bilder på Ninnis ungar.

2004-03-31

Kattungar - Bilder på Ninnis ungar.
Länkar - Justerat några länkadresser.

2004-03-30

Om Helig Birma - Ordlista - Lagt in en del nya ord och förklaringar. Kopplat raser till bildexempel.
Om Helig Birma - Anatomi - Ny sida som byggs på med relevant information vartefter.
Kattungar - Ninni har fått 4 ungar
 

2004-03-27

Om Helig Birma - Ordlista - En del av orden får en djupare förklaring. T.ex locus där jag beskriver de olika locus som finns för färg.
Om Helig Birma - Ordlista - Flera nya ord och förklaringar.
Om Helig Birma - Färger - Choklad har fått en fördjupning.
Om Helig Birma - Färger - Fortsatt med tabbybilder för illustrationen skull. Samtliga färger har fått tillägg med färger på nos och trampdynor samt genetisk grundkod.
Om Helig Birma - Genetik - Ny sida som kommer att byggas på med alla olika förklaringar som kan behövas för att förstå de lagar som gäller för nedärvning.
Om Helig Birma - Fortsatt att generellt justera texter på bl.a "Kattungarnas uppväxt", "Att resa med katt" mm
Bilder - Byter successivt ut bilderna för att de ska visas snabbare och med anpassad upplösning.
 

2004-03-13

Om Oss - Lagt in bilder på mig och Gert
Våra Katter - Lagt till lite bilder på Ninni, Loppan och Rioja
Om Helig Birma - Legenden - Ny bild på ett aktuellt tempel från Myanmar.
Om Helig Birma - Färger - Börjat att lägga till öron under färgerna för att man lättare ska kunna se och förstå färgen.
Om Helig Birma - Basfakta - Lite mer fakta om katten.
Om Helig Birma - Standard - Lagt till en härlig illustration som Martti Peltonen gjort.
Om Helig Birma - Intressanta böcker - Tre nya böcker. Två birmaböcker varav en med inriktning på genetik. Sist men inte minst, äntligen, en anatomibok.
Om Helig Birma - Att resa med Katt - En helt ny sida som beskriver olika sätt att resa med katt och lite råd runt dessa.
Kattungar - Ninni är parad
Utställningar - Resultat från Malmö & Köpenhamn
Länkar
- Lagt in länk till Francecas Birmor i Sverige. 
Om Helig Birma - Ordlista - Lagt till massor Om Helig Birma - Fortsatt att generellt justera texter
 

2004-01-17

Länkar - Lagt in länk till Con Meos Birmor i Danmark. 
Länkar - Lagt till en sida med Bilder från Birmaspecialer i Våra Katter 1983-2003
 

2004-01-14

Om Helig Birma - Kattungarnas födsel och uppväxt - Har fått en genomsnitlig vikttabell från födsel till 12 veckor.
Om Helig Birma - fler tips vad man behöver ha hemma, tex. ett bra förslag på en funktionell våg
Om Helig Birma - Diverse rättningar av stavningen, tack Kerstin Knutsäter.
 

2004-01-08

Om Helig Birma - Min Katt blir äldre - Ny sida som berättar om den gamla katten. 

2004-01-06

Utställningar - Resultat Speedcat 6 januari. 

2004-01-05

Utställningar - Resultat Speedcat 3-5 januari. 

2004-01-02

Om Helig Birma - Ordlista - Lagt till text på utekatt, tunga mfl.
Om Helig Birma -  Kapitlen om avelshane och när kattungarna flyttar så gott som färdiga. Kapitlet om kostnader väntar jag in några svar men det ligger ändå ute.
Om Helig Birma - Färger - Nu har det kommit bilder på choklad och lila.

2003-11-23

Om Helig Birma - Ändrat lite på rubrikerna och kopplat två nya rubriker men texten är inte färdig där. Sidorna handlar om när kattungarna flyttar samt avelshane

2003-11-18

Om Helig Birma - Parning - Lagt till ett nytt stycke som heter allmänt och som handlar om könsmognad och löpning
Om Helig Birma - Kattungarnas Födsel och Uppväxt - Ny sida som handlar om kattungarnas utveckling och uppväxt.

Om Helig Birma - Ordlista - Lagt till ord och förklaringar - Tex. nystagmus, tremor, orphaned, amnion, umbilicus, cord samt nya raser för 2004 (Snowshoe, Kurilian Bobtail samt ändring av Kategori 4. DM och DS - titlar.
Om Helig Birma - Färger - Cremesmoke har fått ytterligare två bilder.
 

2003-11-14

Om Helig Birma - Standard - Tilläggstext som förklarar uppkomsten av himalaytecknen.

2003-11-14

Om Helig Birma - Legenden - Legenden har fått en egen sida med en fullständig version.

2003-11-12

Om Helig Birma - Att para sin hona - Ny sida som handlar om att para sin hona. Råd och regler samt vad som händer i kattmammans mage. Tre andra sidor skriver jag på just nu de är: Att köpa och hålla avelshane, Kattungarnas födsel & uppväxt samt När kattungen flyttar
Om Helig Birma - Ordlista - Lagt till förklaringar och en del engelska ord. Tex. FeLV, FIP, FIV, livmoder/Uterus, livmoderhals/cervix, luteiniseringshormon, magsäck/abdomen, ägglossning/ovulation, spermier/spermatozoa, äggledare/oviduct, befruktning/fertilisation, äggstockar/ovaries, embryoner/blastocystes, spenar/nipples. Beskrivning av Cornish Rex
Om Helig Birma - Färgutfall - lite tydligare ingress.

2003-11-06

Utställningssidan - Våra avkommor - Lagt ut bild på Shenandoahs La Rioja Ederra.
Om Helig Birma - Ordlista - Lagt till förklaringar på Anlag, Autosomalt, Könsbundet, Pyometra, Skelögdhet och Svansknick.

2003-11-03

Bildsidan - Lagt ut bilder på Cheapthrills Salomo och Hassellidens Darje.
Våra Katter - Minnen - Länk på Cindis stamtavla till bild på Praha Singh.

Om Helig Birma - Ordlistan genomgången och rättad

2003-11

Jag lägger ut vår webbsida. Glada kamrater har tyckt till.  Ordlistan ska gås igenom igen men får duga som en första utgåva.

OM HELIG BIRMA - Tankar - En ny sida som jag länge har haft i tankarna men nu aktualiseras det igen när jag får höra saker om mig själv berättas av för mig tämligen okända personer. Är man officiell person så får man ofta stå  ut med en del men ibland blir det så mycket så att öronen bokstavligen lägger sig som skotteöron. I dag har jag inte heller någon officiell plats i Birmasällskapet så jag kan nog stå ut med en och annan sur min.